Akce byla spojena s přednáškou pana Jiřího Polčáka na téma jarní houby a ochutnávkou hub ve sladkokyselém nálevu. Po roce jsme se opět sešli v Besedě, kde jsme od 9 hodin ráno připravovali sál a vařili guláš. Na maso jsme dostali daňka od pana Stojaspala. Další jídla jsme připravovali během dne – směs na topinky, bagety a překvapení, které se peklo až na závěr, aby bylo teplé. Staňka a Štěpánka připravily aspik s houbami a játrovou paštiku s houbami už v pátek. Bábovky pekla Věrka a houbový štrůdl přinesl Marek. Jako bonus jsme návštěvníkům připravili pomazánku z hlívy s pečivem. Abychom vypadali opravdu profesionálně, nechali jsme si ušít červené kuchařské čepice s bílými puntíky. Vlaďka měla na starosti příjem vzorků na košt. Do soutěže jsme nakonec získali 30 vzorků. Sál se začal plnit před 17. hodinou. Po přednášce pana Polčáka probíhla ochutnávka hub ve sladkokyselém nálevu. Po vyhodnocení bodování hrál DJ Trnka, a nakonec jsme vyhlásili vítěze soutěže.